Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočičky

 

Na těchto kočičích stránkách najdete vše o kočkách , plemenech koček , jejich chovu , péči a stravě.
Články o kočkách , zajímavosti , pozvánky na výstavy koček, přes 360 registrovaných chovatelských stanic koček, více než 1 300 fotografií vašich koček, inzerci koček a další informace o kočkách...

Pokud se vše podaří a naše kráska Aishka bude chtít, plánujeme v tomto roce koťátka. Více informací ZDE

Nejnovější články o kočkách

Kočky a děti.

Občas jsme postaveni před rozhodnutí, zda si máme pořídit kočičku, když máme malé děti. Přemýšlíme, jak se budou k sobě chovat, jestli si vzájemně neublíží nebo zda neodoláme prosbám svého potomka a pořídíme mu kočičku či nikoliv a za jakých podmínek. Všechno má své klady a zápory a je potřeba se správně rozhodnout.. celý článek (přečteno:119x)
31.8.2013 [ počet komentářů 1 ] [ přečíst komentář ]

Kojení koťat.

Jakmile se koťata narodí, zůstává kočka téměř nepřetržitě s nimi v pelíšku. Pelíšek opouští jen výjimečně, aby se nakrmila, ulevila si, nebo se prostě protáhla. Kočka začíná kojit asi dvě hodiny po porodu. První týden stráví kojením zhruba sedmdesát procent času. První týdny iniciuje veškeré kojení matka, olizuje koťátka, aby je podnítila k pití, pomáhá slepým koťatům nalézt bradavky. Kočka je připravena ke kojení, když leží na boku, s tělem vyklenutým kolem potomků a odhalenými bradavkami. Za čas jsou koťata schopna....... celý článek (přečteno:825x)
27.5.2013 [ počet komentářů 1 ] [ přečíst komentář ]

Jak si vybrat kotě

Nejdříve je třeba si ujasnit jakou kočičku či kocourka chceme. Plemen je mnoho a liší se od sebe nejen velikostí, délkou srsti, ale i povahou. Pokud chceme kotě jen jako domácího mazlíčka, bude asi jedno, jestli to bude kluk nebo holka, s kastrací v dospělosti musíte počítat u obou variant. Pokud však uvažujete o odchovu koťat, je nasnadě, že si vyberete holku. Mluvím tady o chovu, ne o množení, takže pokud chcete chovat, pořiďte si kotě z ověřené chovatelské stanice. Toto kotě bude mít vystaven PP (průkaz původu), neboli jakýsi rodokmen, který vám zajistí, že stejně jako jeho předkové náleží k určité (čistokrevné) rase. Pokud ale nechcete....... celý článek (přečteno:1008x)
19.2.2013 [ počet komentářů 3 ] [ přečíst komentář ]

Články o kočkách s nejnovějšími komentáři

Březost koček.

Chovatelé koček nějakou dobu po krytí nepoznají,zda krytí proběhlo úspěšně.Chovatel by však měl vědět,že........celý článek (přečteno:55256x)
08.12.2004 [ počet komentářů 195 ] [ přečíst komentář ]

Kočky a poruchy chování.

Terapie chování domácích mazlíčků je důležitou a stále významnější součástí celkové služby pro majitele domácích zvířátek.Poruchy kočičího chování mají nespočet příčin a je téměř detektivní prací určit příčinu a navrhnout léčbu.Hlavním cílem........ celý článek (přečteno:24044x)
12.3.2006 [ počet komentářů 134 ] [ přečíst komentář ]

Jak vykoupat kočku

Všichni, kdo chovají kočku se jednou dostanou do situace, kdy je třeba kočku vykoupat. Říká se sice, že každá kočka je velmi čistotná a o svou srst se postará sama, to je jistě pravda, ale také může nastat situace, kdy bude koupel nevyhnutelná. Koupání koček jistě velmi důvěrně zná každý chovatel, který jezdí s kočkou na výstavy. Kočka se přibližně týden před výstavou vykoupat musí, aby byla krásná, voňavá, zkrátka nej........ celý článek (přečteno:16017x)
11.12.2008    

Publikování a další šíření obsahu webu je možné pouze se souhlasem autorů!